240,000+ Validated MCQs across 43 Subject Categories

MCQ Bank & Interactive Mock Engine

Practice subject-wise questions with instant feedback and verified explanations, or test your readiness in our timed 15-minute FPSC & PPSC screening exam simulator.

Showing 79 Questions
Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q1. $$\frac{{\sin \theta - \cos \theta + 1}}{{\sin \theta + \cos \theta - 1}} = ?$$

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q2. A man sells a scooter priced Rs. 36000. He gives a discount of 8% on the first Rs. 20000 and 5% on the next Rs. 10000. How much discount can he offer on the remaining Rs. 6000 if he is to get as much as when 7% discount is allowed on the total ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q3. The marked price of a T.V. is Rs. 16000. After two successive discounts it is sold for Rs. 11400. If the first discount is 5%, then the rate of second discount is = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q4. Successive discount of p% and q% on the catalogue price of an article is equivalent to a single discount of = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q5. If a table marked price Rs. 6000 was sold to a customer for Rs. 5500, then the rate of discount allowed on the table is = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q6. A shopkeeper sold an item for Rs. 1510 after giving a discount of $$24\frac{1}{2}\% $$ and there by incurred a loss of 10%. Had he sold the item without discount his net profit would have been = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q7. Radha marks her goods 25% above the cost price. She sells 35% of goods at the marked price, 40% at 15% discount and the remaining at 20% discount. What is her overall percentage gain?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q8. The radius of the cylinder is half its height and area of the inner part is 616 sq. cms. Approximately how many litres of milk can it contain ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q9. A cistern 6m long and 4 m wide contains water up to a depth of 1 m 25 cm. The total area of the wet surface is:

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q10. A copper wire of length 36 m and diameter 2 mm is melted to form a sphere. The radius of the sphere (in cm) is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q11. A hemisphere and a cone have equal bases. If their heights are also equal, then the ratio of their curved surface will be :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q12. A rectangular water reservoir contains 42000 litres of water. If the length of reservoir is 6 m and breadth of the reservoir is 3.5 m, then the depth of the reservoir will be :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q13. The length of the longest rod that can be placed in a room of dimensions 10 m × 10 m × 5 m is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q14. The breadth of a room is twice its height and half its length. The volume of the room is 512 cu.m. The length of the room is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q15. The dimensions of an open box are 52 cm × 40 cm × 29 cm. It thickness is 2 cm. If 1 cu.cm of metal used in the box weight 0.5 gm, then the weight of the box is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q16. How many bricks, each measuring 25 cm × 11.25 cm × 6 cm, will be needed to build a wall 8 m × 6 m × 22.5 cm ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q17. If the areas of three adjacent faces of a cuboid are x, y, z respectively, then the volume of the cuboid is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q18. The radius and height of a right circular cone are in the ratio 3 : 4. If its volume is $$301\frac{5}{7}$$ cm 3 , what is its slant height ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q19. The ratio of the volumes of a right circular cylinder and a sphere is 3 : 2. If the radius of the sphere is double the radius of the base of the cylinder, find the ratio of the total surface areas of the cylinder and the sphere :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q20. The surface area of a cube is 726m2, its volume is?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q21. A river 2m deep and 45 m wide is flowing at the rate of 3 kmph the amount of water that runs into the sea per minute is?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q22. Two cylinders are of the same height. Their radii are in the ratio 1: 3. If the volume of the first cylinder is 40 cc. Find the volume of the second cylinder?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q23. The edges of cuboid are 4 cm; 5 cm and 6 cm. Find its surface area?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q24. The dimensions of an open box are 52, 40 and 29 cms. Its thickness is 2 cms. If 1 cm 3 of metal used in the box weighs 0.5 gms, the weight of the box is________?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q25. The expression (tanθ + cotθ)(secθ + tanθ)(1 - sinθ), 0° < θ < 90° is equal to:

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q26. The value of $$\frac{{\left( {\cos {9^ \circ } + \sin {{81}^ \circ }} \right)\left( {\sec {9^ \circ } + {\text{cosec}}\,{\text{8}}{{\text{1}}^ \circ }} \right)}}{{{\text{cose}}{{\text{c}}^2}71 + {{\cos }^2}{{15}^ \circ } - {{\tan }^2}{{19}^ \circ } + {{\cos }^2}{{75}^ \circ }}}{\text{is:}}$$

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q27. What is the value of $$\sin \left( {180 - \theta } \right)\sin \left( {90 - \theta } \right) + \frac{{\cot \left( {90 - \theta } \right)}}{{1 + {{\tan }^2}\theta }}?$$

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q28. $$\frac{{{{\left( {1 + \cos \theta } \right)}^2} + {{\sin }^2}\theta }}{{\left( {{\text{cose}}{{\text{c}}^2}\theta - 1} \right){{\sin }^2}\theta }} = ?$$

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q29. What is the value of $$\frac{{{{\left[ {1 - \tan \left( {{{90}^ \circ } - \theta } \right)} \right]}^2}}}{{\left[ {{{\cos }^2}\left( {{{90}^ \circ } - \theta } \right)} \right]}} - 1 = ?$$

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q30. The value of sin 2 64° + cos64°sin26° + 2cos43°cosec47° is:

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q31. A housewife saved Rs. 2.50 in buying a dress on sale. If she spent Rs. 25 for the dress, approximately how much percent she saved in the transaction ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q32. The difference between a discount of 30% on Rs. 2000 and two successive discounts of 25% and 5% on the same amount is ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q33. A shopkeeper listed the price of goods at 30% above the cost price. He sells half of the stock at listed price, one forth of the stock at a discount of 15% and the remaining at 30% discount. His overall profit is = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q34. A washing machine is sold at a discount of 30%. If a man buys it for Rs. 6580, its list price is = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q35. Discount on a pair of shoes marked at Rs. 475 and discounted at 15% is = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q36. A trader marks his goods at 40% above the cost price. He sells 70% of the goods at the marked price and the rest he sells by allowing a 40% discount on the marked price. His percentage profit is:

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q37. The capacity of a cylindrical tank is 246.4 litres. If the height is 4 metres, what is the diameter of the base ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q38. A metallic sheet is of rectangular shape with dimensions 48 m x 36 m. From each of its corners, a square is cut off so as to make an open box. If the length of the square is 8 m, the volume of the box (in m 3 ) is:

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q39. The capacities of two hemispherical vessels are 6.4 litres and 21.6 litres. The areas of inner curved surfaces of the vessels will be in the ratio of :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q40. A swimming pool 9 m wide and 12 m long and 1 m deep on the shallow side and 4 m deep on the deeper side. Its volume is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q41. A cistern, open at the top, is to be lined with sheet of lead which weights 27 kg/m 2 . The cistern is 4.5 m long and 3 m wide and holds 50 m 3 . The weight of lead required is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q42. The sum of the radius and the height of a cylinder is 19 m. The total surface area of the cylinder is 1672 m 2 , what is the volume of the cylinder ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q43. A closed box made of wood of uniform thickness has length, breadth and height 12 cm, 10 cm and 8 cm respectively. If the thickness of the wood is 1 cm, the inner surface area is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q44. Except for one face of a given cube, identical cubes are glued through their faces to all the other faces of the given cube. If each side of the given cube measures 3 cm, then what is the total surface area of the solid body thus formed ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q45. A solid cube just gets completely immersed in water when a 0.2 kg mass is placed on it. If the mass is removed, the cube is 2 cm above the water level. What is the length of each side of the cube ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q46. How many cubes of 10 cm edge can put in a cubical box of 1 m edge ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q47. A tent is in the form of a right circular cylinder surmounted by a cone. The diameter of the cylinder is 24 m. The height of the cylindrical portion is 11 m while the vertex of the cone is 16 m above the ground. The area of the canvas required for the tent is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q48. If the radius of a sphere is increased by 10%, then the volume will be increased by :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q49. The height of two right circular cones are in the ratio 1:2 and their perimeters of their bases are in the ratio 3:4, the ratio of their volume is_________?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q50. The dimensions of an open box are 52, 40 and 29 cms. Its thickness is 2 cms. If 1 cm3of metal used in the box weighs 0.5 gms, the weight of the box is________?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q51. Find the expenditure on digging a well 14m deep and of 3m diameter at Rs.15 per cubic meter?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q52. The edge of three cubes of metal is 3 dm, 4 dm and 5 dm. They are melted and formed into a single cube. Find the edge of the new cube?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q53. A room is 15m long, 4m broad and 3m height. Find the cost of white washing its four walls at 50p per m 2 ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q54. The value of $$\frac{{4{{\tan }^2}{{30}^ \circ } + {{\sin }^2}{{30}^ \circ }{{\cos }^2}{{45}^ \circ } + {{\sec }^2}{{48}^ \circ } - {{\cot }^2}{{42}^ \circ }}}{{\cos {{37}^ \circ }\sin {{53}^ \circ } + \sin {{37}^ \circ }\cos {{53}^ \circ } + \tan {{18}^ \circ }\tan {{72}^ \circ }}}\,{\text{is:}}$$

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q55. If tanθ + secθ = $$\frac{{x - 2}}{{x + 2}},$$ then what is the value of cosθ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q56. What is the value of $$\frac{{\left( {\sin 4x + \sin 4y} \right)\left[ {\tan \left( {2x - 2y} \right)} \right]}}{{\sin 4x - \sin 4y}}?$$

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q57. If cos(A - B) = $$\frac{{\sqrt 3 }}{2}$$ and sec A = 2, 0° ≤ A ≤ 90°, 0° ≤ B ≤ 90° then what is the measure of B?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics Trigonometry
Academic Verified

Q58. What is the value of cos15° - cos165°?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Trigonometry).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q59. The true discount on Rs. 2562 due 4 months hence is Rs. 122. The rate percent is:

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q60. List price of an article at a showroom is Rs. 2000 and it is being sold at successive discount of 20% and 10%, its net selling price will be = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q61. If on a market price the difference of selling price with a discount of 30% and two successive discounts of 20% and 10% is 72, then the marked price ( in rupees ) is ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q62. Maha Bazaar offers 20% discount on bags which have been marked 50% above the cost price. Amarnath pays Rs. 840 for a bag. Then the cost price of the bag is = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q63. During month-long annual sale, a shopkeeper sells his goods at a discount of 50%. But in the last week, he offers an additional discount of 40%. If the original price of a shirt is Rs. x, then the price (in rupees) during the last week of the sale will be = ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q64. A machine is marked at Rs. 6800 and available at a discount of 10%. The shopkeeper gives another off season discount to the buyer and sells the machine for Rs. 5202. Find the off season discount ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics True Discount
Academic Verified

Q65. If a dining table with marked price Rs. 6,000 was sold to a customer for Rs. 5,520, then the rate of discount allowed on the marked price of the table is:

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (True Discount).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q66. A boat having a length 3 m and breadth 2 m is floating on a lake The boat sinks by 1 cm when a man gets on it. The mass of man is :__________?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q67. The curved surface area of a cylindrical pillar is 264 m 2 and its volume is 924 m 3 . Find the ratio of its diameter to its height.

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q68. The base of a pyramid is an equilateral triangle of side 1 m. If the height of the pyramid is 4 metres, then the volume is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q69. A closed aquarium of dimensions 30 cm × 25 cm × 20 cm is made up entirely of glass plates held together with tapes. The total length of tape required to hold the plates together (ignore the overlapping tapes) is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q70. The length, breadth and height of a cuboid are in the ratio 1 : 2 : 3. The length, breadth and height of the cuboid are increased by 100%, 200% and 200% respectively. Then the increase in the volume of the cuboid is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q71. Given that 1 cu. cm of marble weights 25 gms, the weight of a marble block 28 cm in width and 5 cm thick is 112 kg. The length of the block is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q72. From a cube of side 8 m, a square hole of 3 m side is hollowed from end to end. What is the volume of the remaining solid ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option A

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q73. If the height of a cylinder is increased by 15 percent and the radius of its base is decreased by 10 percent then by what percent will its curved surface area change ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q74. The volume of a right circular cylinder, 14 cm in height is equal to that of a cube whose edge is 11 cm. The radius of the base of the cylinder is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q75. Two rectangular sheets of paper, each 30 cm × 18 cm are made into two right circular cylinders, one by rolling the paper along its length and the other along the breadth. The ratio of the volumes of the two cylinders, thus formed, is :

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q76. The dimensions of a certain machine are 48" × 30" × 52". If the size of the machine is increased proportionately until the sum of its dimensions equal 156", what will be the increase in the shortest side ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volume And Surface Area
Academic Verified

Q77. A rectangular tank is 225 m by 162 m at the base. With what speed must water flow into it through an aperture 60 cm by 45 cm so that the level may be raised 20 cm in 5 hours ?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option C

Verified correct option for Mathematics (Volume And Surface Area).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q78. Surface area of two spheres are in the ratio 1:4 what is the ratio of their volumes?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option B

Verified correct option for Mathematics (Volumes).

Mathematics Volumes
Academic Verified

Q79. The ratio of the volumes of a cube to that of the sphere which will fit inside the cube is________?

Show Explanation & Verified Solution
Correct Answer: Option D

Verified correct option for Mathematics (Volumes).